Om Lectio Improver

Her på siden kan du læse lidt mere om hvad Lectio Improver er og hvem personerne bag Lectio Improver er, samt hvordan Lectio Improver blev til.

Hvad er Lectio Improver?

Lectio Improver er en browser-udvidelse, der tilføjer en lang række nye features til Lectio. Udvidelsen kan på nuværende tidspunkt kun bruges af elever, da det primært er dem, der bliver glemt, når Lectio får nye funktioner. Med Lectio Improver kan du vælge mellem tre forskellige opgraderinger. Den første giver et helt nyt interface til Lectio med en masse nye funktioner og fuld mulighed for at tilpasse Lectio ned til mindste detalje. Den anden mode (Forbedret udseende) giver dig det velkendte Lectio, men med et forbedret design, der gør det muligt at bruge Lectio på hele skærmen. Derudover er der også tilføjet en række nye features. Til sidst er der den tredje mulighed (Normalt Lectio), som har de samme features som forbedret udseende, dog uden det nye design.

Personerne bag

Lectio Improver er udviklet, udtænkt, udarbejdet, lavet, designet, forbedret (og alle de andre ting) af Benjamin Bogø. Som det fremgår af forrige sætning, så er Lectio Improver udviklet af blot én person. Derfor er der ikke så meget at skrive her. Jeg er selvstændig webapplikationsudvikler, som laver (stort set) alt fra bundet for at opnå den bedste ydeevne og den største grad af fleksibilitet. Passionen for webapplikationer startede allerede i 8. klasse, da jeg startede på et hjemmesidehold. Dog var det først da jeg startede i gymnasiet, at det for alvor tog fart, hvor jeg allerede på mit første år begyndte af lave forbedringer til Lectio, da det lignede noget fra det forrige år tusind.

Historien bag Lectio Improver

Du tænker sikkert ikke særlig meget over, hvordan noget blev til, men hvis du alligevel skulle være interesseret i Lecio Improvers historie, så får du den her:

Det hele startede i gymnasiet, da jeg havde udsigten til at skulle bruge Lectio de næste tre år. Efter grundforløbet begyndte vi et par stykker i klassen at lave scripts til Lectio, hvor vi fjernede unødvendige elementer fra Lectio, men dette projekt døde hurtigt hen. Mens de andre stoppede projektet, så var jeg i mellemtiden startet på mit eget lille projekt, hvor jeg tilføjede et nyt stylesheet til Lectio med et mørkt tema. Derudover lavede jeg også et script til at hente alle beskeder og placere dem i en lille kasse nede i hjørnet sammen med alle dokumenter, lektier og opgaver.

Da vi startede på andet år havde jeg lavet et par ydereligere opgraderinger og brugt noget af sommerferien på at lave det til en udvidelse, man kunne tilføje til sin browser. En af mine klassekammaret ønskede at få udvidelsen, hvilket han så fik. På daværende tidspunkt hed udvidelsen "Lectio Optimizer", da jeg ikke havde fundet på et bedre navn, som ikke allerede var optaget. Da vi nærmede os slutningen af efteråret begyndte udvidelsen at blive et kæmpe rod og jeg besluttede mig derfor for at starte fra bunden.

Nu havde jeg også fundet på det navnet "Lectio Improver" og jeg besluttede mig nu for at i stedet for at ligge et nyt lag på Lectio, så ville jeg lave noget helt nyt. Jeg valgte derfor at smide Lectio's interface i skraldespanden og lave mit helt eget, som hentede data fra Lectio. I løbet 2 måneder fik jeg stablet en udvidelse på benene og fik den udgivet på Chromes webstore, så mine klassekammerater kunne bruge den. Jeg fortsatte med at udvikle på udvidelsen og udgav udvidelsen i slutningen af marts, så alle kunne få adgang til den.

I de to sidste måneder frem til eksamensperioden forsatte jeg med at udvikle udvidelsen og jeg havde nu fundet en hurtigere måde at hente data på, som på visse punkter gjorde det muligt at gøre udvidelsen hurtigere end det normale Lectio. Det var sammen med mine få eksamner i eksamensperioden årsag til, at jeg besluttede mig for at starte fra bunden - igen.

Desværre viste det sig at tage markant længere tid end ventet og tog en hel sommerferie og et par uger i det nye skoleår. Til gengæld var resultatet blevet som jeg havde håbet. En markant hurtigere og mere moderne udvidelse, som nu i dag kan tilbyde en lang række nye features og bruger mindre hukommelse.

Og dermed er vi nået frem til i dag, hvor jeg stadig udvikler på Lectio Improver i min fritid og nogle gange i timerne (må ikke nævnes for mine lærere - tak). Planen er fortsat at udvikle på udvidelsen, så længe jeg stadig bruger Lectio og muligvis også noget tid efter gymnasiet, hvis der er stor nok interesse for Lectio Improver.